Milan Gromilić rodjen 1979. u Beogradu.

Sa osam godina pocinje da se bavi folklorom.

Kao dete trenirao je kosarku, fudbal, dzudo, aikido.

Zavrsio je srednju graficku skolu, kao i nizu muzicku skolu "Stanislav Binicki", odsek gitara.

Bio je student vise graficke skole, ali zbog ljubavi prema igri odustaje od studija.

1999. godine postaje stalni clan baleta Pozorista na Terazijama, a 2004. godine dobija status soliste.

Igrao je u predstavama : Lutka sa naslovne strane, Zamisli zivot, Alan Ford, Paradoks, Jubilej, Violinista na krovu, Heroji, Kiss me Kate, Cigani lete u nebo, Svetlosti pozornice, Corus line, Chicago, Kabare, Producenti, Grk Zorba, Briljantin, Spusti se na zemlju, Neki to vole vruce, La Capinera, Zemlja, Budjenje, Pod sjajem zvezda.

Nastupao je i kao gost u Narodnom pozoristu i to u predstavama : Ko to tamo peva, Don Kihot, Limeni dobos, Romeo i Julija, Kraljica Margo, Ohridska legenda, Samson i Dalila.

U Ateljeu 212 je ucestvovao u predstavi Brod plovi za Beograd. Radio je i kao asistent profesora Vladimira Logunova u baletskoj skoli "Lujo Davico".

U svojoj dugogodisnjoj karijeri baletskog igraca, uporedo sa radom na mnogim predstavama Beogradskih pozorista, nastupa i u mnogim televizijskim sou programima, muzickim festivalima, koncertima.

Ostvario je zapazene uloge u TV serijama "Bela ladja" i "Sesto culo".

Snimio je film "Na lepom plavom Dunavu", Darka Bajica, a narocito je bio zapazen u spotu Marije Serifovic za pobednicku pesmu Evrovizije "Molitva", kao i u u spotu za pesmu "Tridesete", Severine Vuckovic.

Pre nekoliko godina pocinje da se intresuje za koreografiju. 2008. godine dobija stipendiju od strane Pozorista na Terazijama i Americke ambasade u Beogradu, za usavrsavanje Jazz\Musical theatre u Jacob's Pillow-u u Americi.

Posle toga pocinje intenzivnije da se bavi koreografijom.Radio je koreografiju za koncerte Zdravka Colica, Lepe Brene, Severine Vuckovic.

2009. godine bio je deo kreativnog tima naseg predstavnika Marka Kona na Evroviziji u Moskvi, kao i koreograf za deciju Evroviziju 2010. godine u Belorusiji.

2013. godine radi kao koreograf u najgledanijem sou programu "Tvoje lice zvuci poznato".

Trenutno priprema koreografiju za brodvejski mjuzikl "Viktor,Viktorija", koja ce biti izvedena na sceni Pozorista na Terazijama.

Glavni je koreograf za promociju novog Fiat automobila.

Saradjuje sa kreatorkom Vericom Rakocevic na njenim revijama i promocijama,kao koreograf i igrac.

Ima svoju trupu koja uspesno nastupa sa najvecim zvezdama i na najprestiznijim dogadjajima u zemlji i regionu.

Siroj javnosti je poznat po ucescem u regionalnom tv rijalitiju Survivor.

Srecno je ozenjen Katarinom Gromilic sa kojom ima dve predivne cerke Laru i Hanu.