Herve Dirmann je svoje baletsko školovanje otpočeo na Baletskom konzervatorijumu u Nansiju, a kasnije na Konzervatorijumu za igru u Parizu. Sa 18 godina postao je član ansambla Baleta pariske Opere, a ubrzo, pod direkcijom Rudolfa Nurejeva, dobija status soliste.

Nekoliko godina kasnije, na poziv Morisa Bežara odlazi u Balet XX veka, gde intenzivno nastupa i gostuje širom sveta izvodeći obiman repertoar značajnih koreografa.

Po povratku u Balet pariske Opere, igra prve solističke uloge u baletima Nurejeva, Nojmajera, Robinsa, Kilijana, Barišnjikova, Vinogradova...

Igračku karijeru završava 2001. godine u ovoj kompaniji, ali ostaje njen repetitor, posebno zadužen za repertoar Morisa Bežara.

Od 2003. godine, počinje da se bavi pedagoškim radom u Baletskoj školi Opere u Parizu i Škole baleta Rosele Hajtauer u Kanu, u svojstvu glavnog baletskog pedagoga.

Danas je pedagog na Konzervatoriju za igru u Parizu, ali i stalni gost pedagog Nacionalnog baleta Kanade, Velikog kanadskog baleta iz Montrela, Nacionalne baletske škole Kanade i Baletske škole Štutgart baleta.