Aleksandar Josipović je profesionalni plesač, trener, pedagog, specijalista za implementaciju pokreta, koreograf i autor brojinih tekstova i strucnih knjiga.

Kao plesač je osvojio deset nacionalnih titula državnog šampiona u sportskom plesu, brojne medalje na svetskim prvenstvima, a bio je dugogodisnji prvi solista u najpoznatijem kabaretskom šou-programu na svetu, pariskom Mulen Ružu (Moulin Rouge).

Nastupao je na prestiznim scenama i u okviru gala koncerata širom sveta.

Josipović je diplomirani plesni pedagog ( Ministarstvo kulture i komunikacija Francuske), student master studija psiho-somatske terapije, specijalista neverbalne komunikacije (NLP Master).

Tvorac je i autor brojnih umetničkih projekata, treninga i seminara u svetu i zemljama bivše Jugoslavije.

U pedagoškom radu svoja iskustva i umeće koristi u podučavanju svih onih kojima su pokret i neverbalna komunikacija vazni u poslovnom ili ličnom napredovanju.

Poznat je po primeni znanja i veština različitih plesnih stilova, ali i kao osoba koja nesebično prenosi svoje znanje, iskustvo i talenat na druge.

Aleksandar Josipović se zalaže za podršku i razvoj visokog kvaliteta u oblasti performansa, neverbalne komunikacije, plesa i plesne pedagogije.